2030 Türkiye Gündemleri

13 Nisan 2008 Pazar

Madeni 2,5 milyar liralıklar tedavüle girdi.

Emeklilik yaşı erkekler için 84, kadınlar için 82'ye çıkarıldı.

Türkiye'de ortalama ömür ise 65 civarında. 'Berzahta emekliliğe son!' mitingine katılanlar gözaltına alındı. Daha sonra onları arayan yakınlarından da haber alınamıyor.

Türkiye, dünyanın en büyük çölü haline geldi. Hükümet, çöl turizmiyle ekonominin canlanabileceğini açıkladı. Muhalefet, 'Hükümet serap görüyor!' dedi. Serap, 'Böyle bi şey mümkün diyil, ben sizin bildiğiniz seraplardan diyilim' dedi. Serap gözaltında kayboldu.

Demirel siyasi şartların olgunlaşmasını beklediğini, artık siyasete girebileceğini açıkladı. Demirel, 'Valla gaadeşim, keşke tavuk yetüşdürseymişim, şindiye gadar Fraydçıkın olup köşeyi dönmüştüm deel mi yeenim binaenkeleyk!' dedi.

Trafik kazalarında ölenler için Ankara- İstanbul ve Ankara-Antalya arasında yol kenarına yaptırılan mezarlıkların iki katlı olması için Meclis'te önerge verildi. Kaçak kat çıkanların gözaltında kaybedileceği açıklandı.

Kazalarda ölen turistler için Kaynaşlı Mevkii'nde dikilen anıtın açılış töreni sırasında freni patlayan kamyon anıta çarptı. Kalabalıktan ölenler orta refüje defnedilirken, açılış için gelmekte olan Ulaştırma Bakanının bindiği uçağa kamyon çarptı. Şoför hatalı sollama yaptığı için suçlu bulundu, bakan için memleketinde dağıtılan helvadan zehirlenen 200 kişi hastaneler tarafından dolandırıldı.

Müjde. Türkiye GAP'tan artık çok daha fazla faydalanacak. İsrail Tarım Bakanı Zwi Şimon, 'Türkiye'ye bundan böyle daha fazla gıda ithalatına izin vereceğiz. Türkiye dost ve kardeş ülkemizdir' dedi. Bilindiği gibi GAP, ülkemizin gıda ithalatını en çok yaptığı bölge.

15 yıldır Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı yapmakta olan Prof. Zekeriya Beyaz, öğretim görevlilerinin isyanı neticesinde Diyanet İşleri Başkanlığına getirildi. Beyaz, gençliğinde hacca gittiğine dair iddiaları nefretle kınadı.

Türk televizyonculuğu bir ilke daha imza attı. Acar muhabirler felçli bilim adamı Hawking'e 'Maraba Televole' dedirterek, 'Çaaakkk moruk!' yaptılar. Hawking gözyaşları içinde defnedildi.

Somut ressam Kenan Evren'in 'İbibikler öter ötmez' isimli tablosu açık artırmada 550 trilyara satıldı. Daha sonra resimdeki canlının ibibik değil hipopotam olduğunun anlaşılması skandal olarak adlandırıldı. Evren, 'Bizim köyde ibibikler böyle!' dedi.

Türkiye, demokratikleşme sürecinde hızla ilerlemeye devam ediyor.

Avrupa İnsan Hakları mahkemesinin sorusu üzerine gözaltında kaybolan kişilerin maça gittikleri resmen bildirildi.

Ay Birliği'ne girebileceğimiz konusunda ümitler arttı. Türkiye, en geç 30 yıl içinde Ay Birliği'ndeki yerini alacak. Yılmaz, 'Ay Birliğini alsınlar başlarına çalsınlar!' dedi.

Yaşar Nûri Öztürk, bir televizyon kanalında müftülerle açık oturuma katıldı. Ateşli tartışmalar sonunda müftülere kızan Öztürk, hacca gitmek yerine, hafta sonları alışveriş merkezlerini gezmenin de kâfî geleceğini âyet ve hadislerle ispatlayabileceğini iddiâ etti. Program çıkışında Öztürk'ü Erzurum Müftüsü'nün elinden zor kurtardılar. Yaşar Nûri Öztürk'ün 'İslâm'da kumar oynama ve kafayı bulma âdâbı' isimli yeni kitabının 100.000 satması bekleniyor.

Mefharet Partisi'ne kapatma istemi. Savcı bütün milletvekillerinin ve partiye oy verenlerin idamını istiyor. Mefharet yetkilileri Meserret Partisi'nin devamı olmadıklarını açıkladı. Meserret de Nezaket'in devamı olmadığını açıklamıştı. Parti kapatılırsa, bu kapatılmış 124. parti olacak. Erbakan, 'Biri gelir, biri gider dava partilerle bâkî değil' dedi. Erbakan'ın siyasi yasağı 37 yıl sonra kalkacak. Hoca, 'Bekleyin bomba gibi geliyorum' dedi.

Başbakan Ecevit, Hüsam ve Bahçeli'nin kollarında meclise geldi. Kendisi için inşaa edilen özel yataklı kürsüden yaptığı konuşmada, Türk askerinin en kısa zamanda Kıbrıs'a gireceğini açıkladı. 'Kim ne derse desin, Kıbrıs'ı alacağız!' şeklinde biten konuşma bütün vekillerce gözyaşları içinde ve ayakta alkışlandı. Hemen arkasından Kıbrıs'tan, Denktaş'tan gelen açıklamada, Kıbrıs'ın hâlâ elimizde olduğu ve askere ihtiyâç olmadığı belirtildi. Oturum sonrasında mikrofon uzatılan Ecevit, 'Benim bu konuyla ilgili bilgim yok. O işlerle Hüsâmettin ilgileniyor.' dedi

0 comments: