Denizkızı

22 Ekim 2008 Çarşamba

Uc denizci bir denizkizini kurtarir. Deniz kizi bunlara der ki "Biz efsane degiliz , iste goruyorsunuz ama sihirli yaratiklariz.
Siz hayatimi kurtardiniz. Bende sizin birer dileginizi gerceklestirecegim.
Dileyin benden ne dilerseniz?" Birinci denizci dilemis "Zekami 2 katina cikar !" "Hay hay" demis deniz kizi. Denizci bir anda japon malisonar Aletinin gercekte nasil calistigini anlamis, sadece resimlerine bakarak monte etmeye baslamis. Ikinci denizci atilmis "Benim zekami 3 katina cikar!"
"Olur" demis deniz kizi. O da bir anda gokyuzune bakarak dunyanin egiminde aslinda bir sapma olduguna dair formulu tersten ve latince kaleme almaya baslamis. Ucuncu denizci bagirmis "Benim zekami 10 katina cikar !"
"Yapamam " demis deniz kizi. "Yaparsin " demis denizci. "Hayir ne istedigini bilmiyorsun. Ne soyledigini de bilmiyorsun. Hersey degisecek ama her sey. Dunyayi bambaska bir gozle goreceksin. Eski yasaminla hicbir sekilde uzlasmayacak bir boyuta gececeksin. Bundan pisman olabilirsin.
Dilersen sana 1 milyon dolar vereyim, bundan vazgec" demis deniz kizi "Baska hicbir istegim yok, zekami 10 misli arttir!" demis denizci."Peki "demis deniz kizi ve ucuncu denizci BIR KADINA donusmus.....

0 comments: