2030 YILINDA TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİ

21 Eylül 2008 Pazar

* Madeni 2,5 milyar liraliklar tedavüle girdi.
* Emeklilik yasi erkekler için 84, kadinlar için 82'ye çikarildi. Türkiye'de ortalama ömür ise 65 civarinda.
"Berzahta emeklilige son!" mitingine katilanlar gözaltina alindi. Daha sonra onlari arayan yakinlarindan da haber alinamiyor.
* Türkiye, dünyanin en büyük çölü haline geldi. Hükümet, çöl turizmiyle ekonominin canlanabilecegini açikladi.
Muhalefet, "Hükümet serap görüyor!" dedi. Serap, "Böyle bi sey mümkün diyil, ben sizin bildiginiz seraplardan diyilim" dedi. Serap gözaltinda kayboldu.
* Demirel siyasi sartlarin olgunlasmasini bekledigini, artik siyasete girebilecegini açikladi. Demirel, "Valla gaadesim, keske tavuk yetüsdürseymisim, sindiye gadar Fraydçikin olup köseyi dönmüstüm deel mi yeenim binaenkeleyk!" dedi.
* Trafik kazalarinda ölenler için Ankara-Istanbul ve Ankara-Antalya arasinda yol kenarina yaptirilan mezarliklarin iki katli olmasi için Meclis'te önerge verildi. Kaçak kat çikanlarin gözaltinda kaybedilecegi açiklandi.
* Kazalarda ölen turistler için Kaynasli Mevkii'nde dikilen anitin açilis töreni sirasinda freni patlayan kamyon
anita çarpti. Kalabaliktan ölenler orta refüje defnedilirken, açilis için gelmekte olan Ulastirma Bakaninin bindigi uçaga kamyon çarpti. Soför hatali sollama yaptigi için suçlu bulundu, bakan için memleketinde dagitilan helvadan zehirlenen 200 kisi hastaneler tarafindan dolandirildi.
* Müjde. Türkiye GAP'tan artik çok daha fazla faydalanacak. Israil Tarim Bakani Zwi Simon, "Türkiye'ye bundan böyle daha fazla gida ithalatina izin verecegiz. Türkiye dost vekardes ülkemizdir" dedi. Bilindigi gibi GAP, ülkemizin gida ithalatini en çok yaptigi bölge.
* 15 yildir Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanligi yapmakta olan Prof. Zekeriya Beyaz, ögretim görevlilerinin isyani neticesinde Diyanet Isleri Baskanligina getirildi. Beyaz, gençliginde hacca gittigine dair iddialari nefretle kinadi.
* Türk televizyonculugu bir ilke daha imza atti. Acar muhabirler felçli bilim adami Hawking'e "Maraba Televole" dedirterek, "Çaaakkk moruk!" yaptilar. Hawking gözyaslari içinde defnedildi.
* Somut ressam Kenan Evren'in "Ibibikler öter ötmez" isimli tablosu açik artirmada 550 trilyara satildi. Daha sonra resimdeki canlinin ibibik degil hipopotam oldugunun anlasilmasi skandal olarak adlandirildi. Evren, "Bizim köyde ibibikler böyle!" dedi.
* Türkiye, demokratiklesme sürecinde hizla ilerlemeye devam ediyor. Avrupa Insan Haklari mahkemesinin sorusu üzerine gözaltinda kaybolan kisilerin maça gittikleri resmen bildirildi.
* Ay Birligi'ne girebilecegimiz konusunda ümitler artti. Türkiye, en geç 30 yil içinde Ay Birligi'ndeki yerini alacak. Yilmaz, "Ay Birligini alsinlar baslarina çalsinlar!" dedi.
* Mefharet Partisi'ne kapatma istemi. Savci bütün milletvekillerinin ve partiye oy verenlerin idamini istiyor. Mefharet yetkilileri Meserret Partisi'nin devami olmadiklarini açikladi.
yadigaryadigar@

0 comments: